TY - JOUR ID - 159032 TI - مطالعه تجربی استحکام پنل ساندویچی با هسته سلولی از نوع ساعت شنی و مربعی تحت بار کمانش JO - نشریه علمی پژوهشی مهندسی هوانوردی JA - JOAE LA - fa SN - AU - آورزمانی, ملیحه AU - فرخ آبادی, امین AU - گازر, محمد سجاد AD - دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران AD - دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت مدرس تهران ایران Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 24 IS - 2 SP - 27 EP - 36 KW - بار کمانش KW - سازه‌های ساندویچی چندلایه KW - جدایش پوسته از هسته DO - 10.22034/joae.2022.326636.1086 N2 - در این مقاله، تحلیل استحکام سازه ساندویچی مرکبی تحت بارگذاری کمانش و همچنین هسته‌ی ترکیبی از جنس فوم پلی اورتان در سازه‌‌های ساندویچی مرکبی به صورت تجربی مورد مطالعه قرار گرفته است. برای عملکرد بهتر پوسته و هسته در سازه ساندویچی و همچنین بالا بردن استحکام آن‌ها در برابر بار فشاری کمانش، از تقویت‌کننده با هندسه جدید ساعت شنی و مربعی با فوم و بدون فوم استفاده شده است. داشتن ضریب پواسون منفی و سفتی خمشی بیشتر و هم‌چنین قابلیت تحمل بار بیشینه دلیل استفاده از هندسه ساعت شنی می باشد. به منظور ایجاد نمونه‌هایی با کیفیت بهتر و یکنواخت‌تر از روش جدید کیسه خلأ (VARTM) استفاده شده است. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد سازه‌‌های ساندویچی موج‌دار با هسته ساعت شنی پر شده با فوم پلی‌اورتان در مقابل بارگذاری کمانشی بار بیشتری را تحمل می‌کنند و همچنین کارایی خوبی در جذب انرژی دارند. در سازه‌ی ساندویچی مرکبی بدون فوم به دلیل خالی بودن هسته موج‌دار، هسته دچار اعوجاج شده (جدایش پوسته از هسته)، و کمانش محلی رخ می‌دهد. در حالیکه در سازه ساندویچی با فوم به دلیل وجود فوم در هسته، از اعوجاج سازه جلوگیری شده است. هم‌چنین فوم با وجود داشتن وزن سبک قادر به تحمل بار فشاری ناشی از کمانش محلی می‌باشد. در نتیجه سازه تنها دچار کمانش کلی ‌گردیده است. UR - https://www.joae.ir/article_159032.html L1 - https://www.joae.ir/article_159032_eb9c375684cf435d77654ceb657429ef.pdf ER -